top of page

Kazimir Malevitsj gaf het antwoord


Bij het ontwerpen van een juweel, is het steeds moeilijk om grenzen te verleggen en origineel te zijn.

Ik wilde voor een broche een druiventrosje ontwerpen, dat ik eerst in was wilde boetseren en daarna laten gieten in zilver of wit goud.

Maar het druiventrosje had voor mij niet de gewenste uitstraling, alhoewel het wel heel mooi was, op zichzelf.

Dus zocht ik naar een mogelijkheid om het te moderniseren.

Laat ik dan afstappen van de druif als vrucht, en de druifje, die nu bestonden uit ivoren parels uit een oud halssnoer, omzetten in een aantal abstracte, kleurige vormen. Deze vond ik bij Swarovski, maar ook in mijn eigen collectie parels en edelstenen vond ik mosagaat en koraal.. Ik tekende het uit en kwam tot een mooie overgang tussen modern en klassiek. Nu kan ik het juweel ook op een moderne outfit steken en het heeft een sterke, intrigerende kleur.

 recent 

 archief 

bottom of page