De ekster ...


Mijn vader was goudsmid en mijn moeder naaide (haute couture).

Een huis vol schittering. Een winkel vol talent, met een prachtige etalage indertijd in Hoboken,

mijn geboorteplaats.

Ik zie in mijn herinneringen alle sieraden nog op tafel liggen, op ooghoogte

van een kind van 6 toen. De ringen bezet met saffieren, robijnen, smaragden, soms kleurrijk geëmailleerd. Alles was met de hand gemaakt. Soms door mijn vader zelf.

De schittering als ze door het poetsdoek gingen, in de handen van mijn moeder. Ze was creatief, kunstzinnig, vlijtig…. had oog voor esthetiek. Maar alles deden mijn ouders zelf en wij hielpen al zeer jong mee. Dat moest wel indertijd, want ook al waren we juwelier, het was nu niet dat men het geld op de dorpel kwam neerleggen. Achter de schittering in de etalage ging het gewone wel en