top of page

GRAFFITI & STREET WEAR JUWELENAls juweelontwerper, tekenaar en schilder ben ik erg gefascineerd door het straatbeeld, de manier waarop bewoners van een stad of site hun omgeving mee vormgeven. Dat inspireert mij dan ook in mijn eigen 'oeuvre' (oeuvre is een hoog elitair woordje voor het werk van een kunstenaar). Legt niet ieder mens in zijn leven een zeker oeuvre neer? Zijn kleding, kapsel, gedrag, kleuren, hoe hij beweegt, communiceert en overkomt, en ook wat hij presteert, waar hij belang aan hecht, wat hij opbouwt, volgt of naast zich neerlegt, wat hij doet om te overleven, het werk, het vrijwilligerswerk, de invulling van de vrije tijd. Of welke juwelen men draagt?

Zeker, constant is de mens bezig om zijn eigen omgeving vorm te geven en daarin te zoeken naar deelgenoten, en dat heet dan 'uitstraling'. Het is een voortdurende communicatie met de omgeving, de mensen rondom, want die projecteren uiteraard terug. Men maakt posts op Facebook, om Likes terug te krijgen, zo eenvoudig is het. De 'influencers' op sociale media als Instagram, FB zijn er op gericht hun uitstraling constant op de volgers te projecteren, om ervoor te zorgen dat een product hoge toppen scoort en nog meer volgers verzekert. Tegelijkertijd zorgen zij voor productie en omzet. Ze worden er dan ook voor betaald of er worden goederen en mogelijkheden ter beschikking gesteld om hun volgers te kunnen behagen. In hun fotoposts of filmpjes zie je welke hond ze hebben, welke juwelen ze dragen, hun horloges, tattoo's of dergelijke, welke merken van kleding ze de voorkeur geven, hoe ze wonen, hun vrijetijd besteden, welke sporten ze doen.

Er wordt dus heel veel aandacht besteed aan communicatie.

Laat ik het Soft (a)wareness noemen en vertellen dat er heel veel software op je afkomt die speciaal ontwikkeld is om je te beïnvloeden.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van juwelen gecombineerd met street-art. Dit doe ik omdat dergelijke juwelen specifiek zijn, en meer karakter hebben dan wat men zoal in de etalages ziet liggen. Is dit een bescheiden mening, een enkele mening? Jij mag zelf bepalen wat je vindt ;-)

Comentarios


 recent 

 archief 

bottom of page